Home » Interiørtrender 2022

Interiørtrender 2022

For å gi deg en ekstra kvalifisert artikkel om interiørtrender 2022 har vi gått rett til «kilden». Vi har spurt noen av våre dyktige influensere og ambassadører om hva de tror vil prege interiørbildet og særlig kjøkkentrender 2022.

Det er artig å se at de er ganske enige i trendbildet, både når det gjelder farger og materialer.

Håper du får en hyggelig lesning:

Interiørtrender 2022

Katrine Lindgjerdet @hvitelinjer - Interiørdesigner

Jeg tror tendensene for 2022 vil være påvirket av tiden vi har vært inn i. Vi har tilbrakt mye tid hjemme og har sett behovet for å gjøre det lunt og hjemmekoselig.

Jeg tror den personlige stilen vil bli enda mer sentral og vi vil se flere hjem fylt med mer særegne og varierte stilarter enn vi har sett tidligere.

Noen finner roen med den skandinaviske stilen og naturens fargepalett, med varme og nøytrale beigetoner, lunt treverk, rent preg og rette linjer. Mens andre kan våge seg mer mot den mer lekne og modige stilarten ved bruk av myke pastellfarger, miks av tekstiler, og maksimalistisk og særegent interiør.

Mer farger - Jeg tror også vi vil se en miks av disse to stilartene i hjem der den skandinaviske stilen har dominert i flere år, og at noen våger seg på et par “colour-pops” i form av enkelte møbler som sofa eller stoler, eller rom malt i myke pastellfarger.

En sentral rolle for 2022 vil også være et økende fokus på bærekraft og gjenbruk. Flere vil nok få sansen for å kjøpe brukt, og om det skal handles nytt så vil kvalitet, holdbarhet og bærekraft være viktige faktorer.

Når det gjelder kjøkken så tror jeg tendensene vil være at vi vil se et større utvalg av ulike farger på kjøkkenfronter. I tillegg en miks med spennende materialer som benkeplater og armatur. Tidligere skulle kjøkken være nøytrale og tidløse. Nå ønsker ikke folk lenger å ha likt kjøkken som naboen.

Kjøkkentrender 2022

Jasmin Lorvik @jasmin88k - Interiør, design, arkitektur. Nytt hus i 2019/2020

Trendene frem til nå har vært mye preget av mørke farger, spesielt sort, og selv om jeg tror det fremdeles kommer til å vedvare i 2022, så tenker jeg at vi kan regne med å se mer naturmaterialer fremover også.

Lyse toner blandet med treverk i forskjellig struktur vil nok prege trenden i det kommende året. For eksempel valnøtt og treverk i brune toner blir nok å se i de minimalistiske hjem. Jeg tror også at det kommer til å være flere som går for den mer vågale, originale og industrielle look, med for eksempel stål og fliser på kjøkkenøy.

Å ha en kjøkkenøy med integrert vask, kokeplate og vifte blir nok mer attraktivt, og kan være en stor mulighet som lagringsplass. Jeg tror vi vil se mindre høyskap og mer åpne løsninger.

Guides og Galleri Interiørtrender 2022